Šokoladinis šokoladinis tortas


Dukart šokoladinis, nes ne tik biskvitas kvepia kakava, bet ir pertepimas yra tamsus ir žvilgantis - šokoladinis! O tam, kad niekas per daug neapsalstų, tortas turi storą ir rūgštų miško uogų sluoksnį.
Didžiausias iššūkis kepant tortą man visad lieka jo puošimas, nors panašu kad progresuoju, nes šis tortas gavosi beveik taip kaip norėjau. Valio!
Kepiau jį Vėlykoms. Nepasirinkau savo tradicinio morkų torto (kuris beje yra be galo skanus!) nes jau seniai galvojau, jog labai norėčiau iškepti šokoladinį ir laukiau kažkokios progos. Radau puikų paprastą receptą štai čia, pridėjau papildomą uogų sluoksnį ir be abejo Vėlykinius papuošimus.


Prireiks:
biskvitams

  • 150 g. miltų
  • 3 kiaušinių
  • 175 g. kambario temperatūros sviesto
  • 175 g. cukraus
  • 30 g. kakavos miltelių
  • 50 g. juodo šokolado (>72%)
  • šaukštelio kepimo miltelių

pertepimui:

  • saujos šaldytų (arba tiesiog mėgstamų) miško uogų
  • 2 a.š. cukraus
  • 200 g. kambario temperatūros sviesto
  • 150 g. cukraus pudros
  • 150 juodojo šokolado (>72%)


Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių.
Sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinius, gerai išplakti. Išlydyti šokoladą (mikrobangų krosnelėje arba inde virš verdančio vandens), jį taip pat supilti į plakinį. Kitame inde miltus sumaišyti su druska bei kepimo milteliais, suberti viską į drėgną mišinį bei gerai išmaišyti. Aš pasirinkau pailgą kekso formą, bet 20 cm apvali torto forma taip pat puikiai tiks. Tešlą supilti į 3 vienodas formeles (naudaujau dvi, kadangi trečios neturėjau. Tas puikiausiai tinka, bet kadangi norėjau trijų sluoksnių torto, į vieną formelę pyliau daugiau tešlos ir pyragui ataušus jį perpjoviau pusiau). Pyragą kepti 20-25 minutes (priklausimai nuo to kiek skardelių yra naudojama), prieš išimant iš orkaitės, dantų krapštuku, patinkrinti ar jis iškepęs.
Palikti biskvitus visiškai ataušti.

Kol kepa pyragas pasigaminti pertepimus. Uogas užberti 2 šaukšteliais cukraus ir virti ant vidutinės ugnies 8-10 minučių. Palikti visiškai ataušti.
Sviestą skirtą pertepimui išsukti su cukraus pūdra (tam geriausia naudoti elektrinį mikserį). Gerą šaukštą sviesto atsidėti papuošimui (jei norisi tortą puošti skirtingomis spalvomis). Išlydyti šokoladą ir kai šis truputį praaušta supilti į sviestą. Gerai išmaišyti.

Tortą pertepti tik kai visi ingredientai yra ataušę. Pirmam sluoksniui tepti puse uogų, ant viršaus tepti ketvirtadalį šokoladinio pertepimo, dėti antrą sluosnį biskvito, kurį taip pat pertepti likusiomis uogomis ir ketvirtadaliu šokoladinio kremo. Dėti paskutinį sluoksnį, viską svelniai paspausti. Likusiu šokoladiniu pertepimu aptepti torto viršų bei šonus. Galiausiai šaukšto galu braukti nuo apačios auštyn, taip suformuoti tarsi raštą. Viršų išlyginti bei tuo pačiu šaukštu padaryti zigzagą. Tortas puikiai atrodo ir taip, tačiau galima jį puošti ir toliau.
Į pasiliktą sviestą įmaišyti truputi maistinių dažų, iš gautos masės konditeriniu maišeliu padaryti keletą gėlyčių, taip pat tortą puošti galima ir šokoladiniais saldainiais.



Komentarai