Nesaldi košė su smidrais ir kiaušiniu


Pagauta peršalimo ir žvelgdama į pustuštį šaldytuvą sudėliojau štai tokį patiekalą. Labai paprastą ir truputį neįprastą, kadangi šiaip jau esu įpratus savo avižinę košę valgyti saldžią. 
Su truputeliu fantazijos (ir vis kitokiu šaldytuvo turiniu) kas kartą galima tokią košę pagaminti vis kitaip ir patiekti beje galima labai elegantiškai. Puikiausias brančas ar pietūs.


Prireiks:
  • ~80-100 g. mėgstamos avižinės košės dribsnių
  • ~ 300 ml. vandens
  • kubelio organinio sultinio
  • žiupsnelio rozmarino
  • šaukšto sviesto
  • 150 g smidrų
  • 2 kiaušinių
  • trupučio acto
  • šaukšto tarkuoto parmezano
  • druskos
  • pipirų
  • žalumynų

 Užvirinti 300 mililitrų vandens košei. Sudėti dribsnius, sultinio bubelį bei rozmariną. Pavirti apie 5-10 minučių (priklausomai nuo to, kokie dribsniai naudojami). Išvirus, sudėti pusę sviesto.
Kol verda košė, užvirti vandenį smidrams. Juos pavirti 2 minutes ir išgriebti, o tame pačiame vandenyje išvirti kiaušinius be lukšto. Įpilti šlakelį acto, o vandenį šaukštu gerai išsukti, kad susidarytų sukurys. Į vidurį įmušti kiaušinį, už keliolikos sekundžių, vėl atsargiai išsukti vandenį ir įmušti antrą. Virti 3- 3,5 minutes, priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Svarbu, kad trynys išliktų skystas.
Taip pat keptuvėje išlydyti likusį sviestą, sudėti apvirtus smidrus ir ant aukštos ugnies apkepti kelias minutes vis švelniai papurtant keptuvę. Apibarstyti druska ir pipirais.

Į dubenėlius padalinti košę, išdelioti smidrus, dėti po kiaušinį. Viską apibarstyti parmezanu, pipirais bei žalumynais (pvz petražolėmis). Nepakenks ir šlakelis alyvuogių aliejaus ant viršaus.



Komentarai