Nesaldi košė su smidrais ir kiaušiniu
Pagauta peršalimo
ir žvelgdama į pustuštį šaldytuvą sudėliojau štai tokį patiekalą. Labai
paprastą ir truputį neįprastą, kadangi šiaip jau esu įpratus savo avižinę košę
valgyti saldžią.
Su truputeliu fantazijos (ir vis kitokiu šaldytuvo turiniu) kas kartą galima tokią košę pagaminti vis kitaip ir patiekti beje galima labai elegantiškai. Puikiausias brančas ar
pietūs.
Prireiks:
- ~80-100 g. mėgstamos avižinės košės dribsnių
- ~ 300 ml. vandens
- kubelio organinio sultinio
- žiupsnelio rozmarino
- šaukšto sviesto
- 150 g smidrų
- 2 kiaušinių
- trupučio acto
- šaukšto tarkuoto parmezano
- druskos
- pipirų
- žalumynų
Kol verda košė,
užvirti vandenį smidrams. Juos pavirti 2 minutes ir išgriebti, o tame pačiame vandenyje išvirti
kiaušinius be lukšto. Įpilti šlakelį acto, o vandenį šaukštu gerai išsukti, kad
susidarytų sukurys. Į vidurį įmušti kiaušinį, už keliolikos sekundžių, vėl
atsargiai išsukti vandenį ir įmušti antrą. Virti 3- 3,5 minutes, priklausomai
nuo kiaušinių dydžio. Svarbu, kad trynys
išliktų skystas.
Taip pat
keptuvėje išlydyti likusį sviestą, sudėti apvirtus smidrus ir ant aukštos
ugnies apkepti kelias minutes vis švelniai papurtant keptuvę. Apibarstyti
druska ir pipirais.
Į dubenėlius
padalinti košę, išdelioti smidrus, dėti po kiaušinį. Viską apibarstyti
parmezanu, pipirais bei žalumynais (pvz petražolėmis). Nepakenks ir šlakelis alyvuogių aliejaus ant viršaus.
Komentarai
Rašyti komentarą