Prancūziški skrebučiai



Vietoje blynų…
Vaikystės užgavėnes prisimenu kaip tikrai reikšmingą šventę. Visas kaukės gaminimo procesas, eilėraščio galvojimas ir drąsos kaupimas prieš skambinant į svetimas duris... 
Ar man tik atrodo, ar dabar to liko nebedaug? Net neatsimenu prieš kiek metų sulaukiau paskutinio užgavėniautojo prie savo durų.

O kadangi šiandieną visi labai mini blynus, pusryčiams nusprendžiau pasigaminti kažką užgavėnėms tinkamo. Bet ne blynų. Jų pakaitalą - prancuziškus skrebučius. Žymiai greičiau nei blynai ir labai skanu. Be to, tai puikus būdas sunaudoti užsilikusią baltą duoną, kurios nemažai gulėjo spintelės kampe. Nepopuliari ji mano namuose, bet skrebučio, kad ir su balta duona karts nuo karto neatsisakau.




Prireiks:
  • 6 baltos duonos riekelių
  • 2 kiaušinių
  • maždaug stiklinės pieno
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • poros šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepimui

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti pieną ir vanilę. Viską plakti geriausia gana plačiame inde, kad būtų patogiau mirkyti duoną. Ją tiesiog sudėti į plakinį ir palaukti, kol prisigers kiaušinio, pavartyti iš abiejų pusių. Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies kol švelniai apskrus. Neturėtų užtrukti ilgiau trijų minučių kiekvienai pusei. Taip pat galima skrebučius dėti į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, ir šauti į orkaitę (180 laipsnių, kol apskrus - 10-15 min.)
Aš valgiau su mamos vynuogių uogiene ir skrudintais anakardžiais.



Komentarai