Morkų sriuba su šonine ir avinžirniais



Žiemą geriausiu draugu tampa ne tik radiatorius, bet ir šildantys kvapnūs pietūs... 
Londone žiema labiau primena lietuvišką rudenį. Kai šaliką užsimeti dėl stiliaus, o pirštinės vis dar guli kažkur nežinomybėje. Aišku nė žingsnio iš namų be skėčio, nes net jei ryte akina saulė ir giedras dangus, niekad nesi tikras – po pietų skėtis gali labai praversti. Tokiomis lietingomis dienomis nuotaiką praskaidrins ne tik šilti kvapai bet ir šildančios spalvos. Oranžinė. Ryški skaidri oranžinė. 

Prireiks:
  • 5 vidutinio dydžio morkų 
  • nedidelio svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • ~1,5 litro vištienos (daržovių) sultinio
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 50 g šoninės (vegetariškai versijai - tiesiog praleisti. skanu ir be šoninės!)
  • pusės skardinės koncervuotų avinžirnių
  • šaukštelio rukytos paprikos
  • druskos, pipirų ir šlakelio aliejaus


Morkas nuskusti ir supjaustyti riekelėmis. Nelabai svarbu kokio dydžio jos, tiesiog kuo mažesni gabalėliai – tuo sriuba greičiau išvirs. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Česnako skilteles nulupti. Į puodą su šlakeliu aliejaus sudėti visas pasiruoštas daržoves ir minutę pakepinus užpilti karštu sultiniu. Aš labai daug nevargstu ir tiesiog į karštą vandenį įmetu sultinio kubelį. Kokybiški, jie yra labai kvapnūs ir pilni skonio. 
Sriubą palikti virti ant nedidelės ugnies maždaug 20-čiai minučių arba kol morkus bus visiškai minkštos. Prieš tai dar įberti ketvirtadalį šaukštelio rūkytos paprikos ir druskos jei trūksta.
Kol verda sriuba, šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepti keptuvėje kartu su šlakeliu aliejaus. Kai ji pradės skrusti, sudėti nusunktus avinžirnius ir likusią rukytą papriką. Pakepinti kol avinžirniai sušils ir pasidengs paprika ir šoninės riebaliukais. Apibarstyti šviežiai maltais pipirais.

Išvirusią sriubą sutrinti blenderiu iki vientisos masės, supilti apelsinų sultis. Padalinus sriubą į dubenėlius, į kiekvieną, ant viršaus dėti po kelis kupinus šaukštus šoninės su avinžirniais. 




Komentarai